Linode Forum
Linode Community Forums
 FAQFAQ    SearchSearch    MembersMembers      Register Register 
 LoginLogin [ Anonymous ] 
Post new topic  Reply to topic
Author Message
PostPosted: Thu Apr 20, 2017 9:19 pm 
Offline
Junior Member

Joined: Mon Sep 29, 2014 1:21 am
Posts: 20
I have been trying to enable GD for php but had no luck so far. I did manage to install GD - just isn't enabled for some reason.
http://imgur.com/a/QPQBW

I'm running ubuntu 14.04 and php5 and php5.6 are both enabled. This is because I never did a2dismod php5 after installing php5.6 from a the ondrej repository. My guess it probably uses the gd.ini when doing a2dismod php5 - But when I a2dismod php5 I receive virtual server errors so I rather leave it enabled instead of troubleshooting that... I have a live-site with a thousand visitors a day so I don't want to mess around with it too much.
PHP runs over FCGid

http://imgur.com/a/K2VhI

Any thoughts how to enable GD from here?

Yes, I restarted apache2 service :)

Thank you!

Regards
Rob


Top
   
PostPosted: Sun Apr 23, 2017 9:55 pm 
Offline
Junior Member

Joined: Mon Sep 29, 2014 1:21 am
Posts: 20
Please, anyone?


Top
   
PostPosted: Mon Apr 24, 2017 12:33 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Sun Jan 24, 2016 4:30 am
Posts: 133
Sorry, I can't help you because I don't run multiple versions of php in my production systems and I also don't use ubuntu, I only use CentOS.

Maybe you should post the errors you mention? maybe we can guess the problem from there, otherwise you are not giving us much information.

_________________
:idea: I love my computer... all my friends live there.


Top
   
PostPosted: Mon Apr 24, 2017 10:04 pm 
Offline
Junior Member

Joined: Mon Sep 29, 2014 1:21 am
Posts: 20
IfThenElse wrote:
Sorry, I can't help you because I don't run multiple versions of php in my production systems and I also don't use ubuntu, I only use CentOS.

Maybe you should post the errors you mention? maybe we can guess the problem from there, otherwise you are not giving us much information.


I don't receive any errors - wish I did! very odd..


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
RSS

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group