Linode Forum
Linode Community Forums
 FAQFAQ    SearchSearch    MembersMembers      Register Register 
 LoginLogin 

Post new topic Reply to topic
Author Message
PostPosted: Tue May 01, 2012 4:41 pm 
Offline
Newbie

Joined: Tue May 01, 2012 4:36 pm
Posts: 3
Hello everybody. Sorry my first post here is a request for information, but I'm going crazy trying to solve a problem with postfix and have run out of ideas. For information, the FQDN of my site is luna.lowcarbon.com. I've followed all the instructions here:

http://library.linode.com/email/postfix ... -6-squeeze

but, when I send email from my site (e.g., when my mediawiki installation tries to send login details to users), I get the following in /var/log/mail.log:

May 1 18:21:13 luna postfix/smtp[27187]: 5B8C07404E: to=<PERSON@SOMEDOMAIN.com>, relay=SOMEDOMAIN.com[91.103.217.17]:25, delay=0.07, delays=0/0.01/0.03/0.02, dsn=5.0.0, status=bounced (host SOMEDOMAIN.com[91.103.217.17] said: 550-Verification failed for <www-data@luna.lowcarbonuk.com> 550-The mail server could not deliver mail to www-data@luna.lowcarbonuk.com. The account or domain may not exist, they may be blacklisted, or missing the proper dns entries. 550 Sender verify failed (in reply to RCPT TO command))

So it seems the site I'm sending to tries to ping back to see if the sender (www-data@luna.lowcarbonuk.com) exists, presumably as an anti-spam measure. Using the instructions in the Linode link above, I think I have created a mail user in MySQL called www-data@luna.lowcarbonuk.com (they're certainly visible in /home/vmail/luna.lowcarbonuk.com/www-data) but this hasn't solved the problem.

If anybody has any advice on what I might do now I'd be really grateful as I'm tearing my hair out!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 01, 2012 4:53 pm 
Offline
Junior Member

Joined: Sat Feb 18, 2012 12:26 pm
Posts: 24
Lowcarbon.com is in DNS but luna.lowcarbon.com is missing.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 01, 2012 5:03 pm 
Offline
Newbie

Joined: Tue May 01, 2012 4:36 pm
Posts: 3
Thanks, vickd. DNS is something I've only limited experience with. I have an entry for luna.lowcarbonuk.com in the MX records and there's an entry for 'luna' in the A records. Can you please give me any idea of what should be in the DNS?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 01, 2012 5:15 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Sun Dec 27, 2009 11:12 pm
Posts: 883
Location: Colorado, USA
Nope, nothing for luna.lowcarbon.com, MX apparently set to an external email host.

Code:
Retrieving DNS records for lowcarbon.com...

DNS servers
c.ns.bytemark.co.uk [80.68.80.27]
b.ns.bytemark.co.uk [85.17.170.78]
a.ns.bytemark.co.uk [80.68.80.26]

Answer records
lowcarbon.com      SOA   
server:   a.ns.bytemark.co.uk
email:   hostmaster@lowcarbon.com
serial:   1335906745
refresh:   16384
retry:   2048
expire:   1048576
minimum ttl:   2560
   2560s
lowcarbon.com      NS   a.ns.bytemark.co.uk   259200s
lowcarbon.com      NS   b.ns.bytemark.co.uk   259200s
lowcarbon.com      NS   c.ns.bytemark.co.uk   259200s
lowcarbon.com      TXT   MS=ms71592886   3600s
lowcarbon.com      TXT   v=spf1 include   86400s
lowcarbon.com      MX   
preference:   10
exchange:   www-lowcarbon-com.mail.eo.outlook.com
   86400s
lowcarbon.com      A   50.57.155.185   86400s

Authority records

Additional records
a.ns.bytemark.co.uk      A   80.68.80.26   86400s
a.ns.bytemark.co.uk      A   80.68.80.26   86400s
b.ns.bytemark.co.uk      A   85.17.170.78   86400s
c.ns.bytemark.co.uk      A   80.68.80.27   86400s
c.ns.bytemark.co.uk      A   80.68.80.27   86400


Code:
Retrieving DNS records for luna.lowcarbon.com...
Attempt to get a DNS server for luna.lowcarbon.com failed: luna.lowcarbon.com does not exist in the DNS


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 01, 2012 5:26 pm 
Offline
Junior Member

Joined: Sat Feb 18, 2012 12:26 pm
Posts: 24
Did you use the Linode DNS manager or the bytemark DNS? As bytemark name servers are used for the domain you have to do it there.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 01, 2012 5:38 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Fri Oct 24, 2003 3:51 pm
Posts: 938
Location: Netherlands
In your question, you use the domain 'lowcarbon.com'; in your logs and examples, you use 'lowcarbonuk.com'. The DNS for 'lowcarbonuk.com' looks OK to me and I appear to be able to send mails to your test userid (www-data@luna.lowcarbonuk.com).

_________________
/ Peter


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 02, 2012 2:24 am 
Offline
Newbie

Joined: Tue May 01, 2012 4:36 pm
Posts: 3
Thank you everybody. I'm feeling extremely stupid: I did indeed type lowcarbon.com in my question when I meant lowcarbonuk.com. :oops:

Thank you to everybody who replied and tested the email address in question. It's now working fine for me too; I think the issue must have been the DNS records not having propagated.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
RSS
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Home | Manager | Contact Us | Jobs | Terms of Service | Privacy Policy | ™ © 2003-2012 Linode, LLC. All rights reserved.